Pages

snow purple

Followers

Thursday, 11 July 2013

hakikat kehidupan

assalammualaikum,

kisah pertama:

orang kata hidup ni macam roda, kejap dekat atas kejap dekat bawah, macamtu lah aku agaknya~ bila nasib aku baik, aku ada dekat atas, bila nasib tengah buruk,, rasa nak bunuh diri je -,-'. sometime, aku sendiri pelik dengan diri aku. sebab,, aku selalu dapat jawapan di luar tahap kesdaran aku and ianya spontan,, sometime tak masuk dalam otakpun, tetiba je terpacul keluar jawapan~ tak tahulah kalau semua orang macam tu kan. 
aku rasa macam aku ada naluri yang,,luar biasa. XD haha,, ignore it. maybe that's my special. tapi, aku mudah dapat jawapan, maybe actually benda tu semua aku pernah baca before ni, just aku je tak sedar, that's why aku tahu jawpan dia~ haha. yang bestnya kan, bila masuk competition macam tadi. aku tak pernah mainpun rubik tu,, tup tup dapat tempat first! memang terperanjat arh.. haha 
tu pun kira nasib baik kitorang siap cepat time first round, dah lah datang lambat XD and then buat dengan menggigilnya, lawan upper form sekali lak tu,, time pusingan last, aku tak ingat berapa kali kitorang (aku n ayeesh) bukak balik,, XD tapi alhamdullilah,,. rezeki sempena bulan Ramadhan,, hehe.
and, memang tak menyesallah aku masuk. masuk last minute XD. 


kisah kedua:

tadi balik sekolah pukul 4. balik je,, pergh,, menguji kewarasan otak betul! tapi bulan puasakan, aku sabarjelah~ lepas letak beg, bukak baju sekolah, angkat kain ikat paras lutut,, terus kemas rumah~ fuhh,, memang penat ar, ada adik tak boleh harap. dengan selesanya dia terbaring depan tv dok tgk citer korea sengal dia tu =,=' menyirap aku. lepastu, dalam kul 6 aku dah start prepare nak masak. memandangkan mak aku kerja balik malam,, akulah tukang masak berbuka~ ngee.. wa masak bihun goreng,, fuyoo,, for the first time aku kata masakan aku sedap XD.. act aku tak reti masak guna lada blender,sambal and sekutunya~ tapi tadi boleh sedap pulak, cam tak cayaje,,haha


kisah ketiga:
tadi dia ada lalu depan aku, pandang aku,,(mcm biasa ,, kitorang selalu bertekak) tapi tadi, aku just buat bodohje dengan dia, pandang dia pun tak hingin. kali ni aku memang betul2 tekad, selagi dia tak berhenti kaitkan aku dengan abg dia, selagi tu aku takkan tegur dia! dah bertahun aku tahan,, mungkin selama ni aku lemah, tapi lepas ni jangan harap,, dia datang depan mata pun tak hingin aku layan,, kau nak ngorat kerk ke, pi lantaklah muka kau! aku dah tak peduli! >_<'' asalkan kau tak sebut nama dia depan aku,kau tak kacau hidup aku!


kisah empat:
act, aku still terkilan haritu tak dapat tempat time larian merentas bandar XD. form 1 dpt no.2 (kalau x silap), form 2 no.4, time form 3,, aku boleh sakit,, sedih T_T. baru lari 4-5 langkah perut aku dah sakit,, memang dah tak larat nak lari. yang kelakarnya, diorang semua tanya aku aku at mana tadi, diroang nak kejar aku tak jumpa2 XD aku nak ketawa je. diorang tak sedar rupanya aku at belakang XD tapi time diornag lari aku ingat nak panggil, tapi aku takut mengacau, that's why aku berdiam diri je~ tapi,, memang sedih ar, sebab time mula lari, aku yang firstt,, huargh T_T

dah lah, berlambak aku taip,, korangpun confirm boring, anyway thankslah sudi baca. (aku tahu tak ada orang baca pon -,-') hikhok

No comments:

Post a Comment