Pages

snow purple

Followers

Wednesday, 23 September 2015

aku Dan hostel 2014

Assalammualaikum guys.. lama gila aku tak update blog.. ni semua gara2 aku stay hostel.. balik 2 hari  dgn nak rehatnya, study lgi.. memang tak cukup masa "sigh"  but then today I would like to share my hostel story for last year. terukkan aku, cerita dh basi baru nak share xD
yang pasti cerita ni tak basi dalam life aku. aku mula masuk Asrama tahun lepas. masa tu first time aku rasa ada kakak. aku panggil Dia kak anis, tua setahun je dari aku. tapi last2 aku panggil anis je sebab dah anggap kawan. yang lagi sorang ni nama Dia wizni. tapi kalau tak silap, aku tak pernah panggil dia akak. sebab rasa macam ada jurang pulak. tapi Dia ni memang akak-akak ar. Dia ni baik gila. Dia ada dua orang adik. Mira dengan wazini. diorang sekolah lain tapi duduk Asrama sekolah aku. tapi aku sayang sangat dekat wizni ngan Mira ni. sebab diorang baik sangat!!! sekarang ni wizni form 6 dekat EC.
last year, ada satu kenangan manis bagi budak Asrama. kenapa aku kata budak Asrama, bukan aku? sebab kalau aku punya ada banyak sangat yang mungkin aku takkan share dengan korang xD. tapi ada juga yang anggap kenangan pahit. aku faham. don't worry. kita semua ada kenangan pahit masing2. tahun lepas kitorang ada buat malam gala. semua orang ada group masing2 except form 4 last year sebab kitorang yang handle aktiviti. paling best catwalk. gorgeous!! tak sangka sambutan sangatlah meriah.. dahlah sepatutnya hadiah bagi malam tu tapi hadiah tak siap prepare lagi. nasib ada solution. Dan bersyukurlh korang dapat hadiah yang lebih menarik. tahu tak kitorang siapkan planning kertas kerja semua time final exam?? berdebarnya tak sabar tunggu hari kejadian.. selagi perancangan tak siap selagi tu tak tenang kitorang study. agak kelakar jugaklah masatu. kau bayangkan. asalnya semua tgh study atas katil masing2. tup tup ada sorang buka cerita malam gala, lepastu sorang sambung. last2 semua stop study bincang aktiviti xD. hahaks. lepastu masing2 tidur kul 2-3 pagi sebab nak habiskan study. nasib baik result okey.

No comments:

Post a Comment