Pages

snow purple

Followers

Friday, 13 November 2015

Life

Assalammualaikum...
Hey..
Penat..
Spm belum habis.. ha.ha.
Mood study dah mula kecundang. Padahal masa trial buat betul2.
Mateo.. hurm. Sayang sikit. Masih jealous.
      -taste dia tinggi
       ~tahu
      -jangan overly attached
       ~insya-Allah tak
      -kau suka dia lagi?
       ~entah
      -aku takut kau kecewa.
       ~aku pun.

And end up like this. Siapa salah? None. Keadaan yang buat macam ni. Aku pun dh puas pesan pada hati. Tapi bila terlebih happy hati ni lupa. Satu hari dia akan kecewa.
Tengah spm lagi ni. Tak perlukot semak kat otak fikir benda remeh ni. Tak ke manapun.
Susahkan berlakon depan dia, macam tak de apa2. Susahkan nak jadi kau yang dulu, bila dia ada depan mata. Macam mana nak melupakan kalau orang yang kau nak lupa tu ada depan mata? Hurt doh. Tengok dia. Dengn orang lain. Sdangkan kau masih terperangkap dalam kisah silam. Bukalah mata. Sedarlah hati. Kisah kau dengan dia tak pernahpun bermula. Dia hadir dalam hidup kau sebagai penghibur supaya kau tak jadi macam 'kau'!
Sudahlah.
Kau kena juga fight dengan hati kau sendiri. Sampai bila nak macam ni? Tak rindu ke nak happy macam dulu? Sampai bila nak hukum diri?
Kau tak salah. Diapun tak salah. Tapi kau masih mentah untuk suka sesiapa.
Kau remaja. Adatlah hidup remaja macam ni. Benz suka addin pun masa form 5 ape.. hehe

No comments:

Post a Comment