Pages

snow purple

Followers

Friday, 8 April 2016

Tired T T

assalammualaikum and happy friday!!
Well how life? Quite stress but still enjoying my day with them. Gonna miss all the gelak tawa ngan diorang. Without kak yaya and kak flora,, pretty miserable because the newbies still cant cope with all the works. And sometime just do it halfway! Seriously menyirap urghh!!. I havent eat since the morning, up to 3o'clock! And im still alive. U has rest, has eat, so cant u do your work properly? Dont u know if u work at other place, this first and second week, u'll be damn tired bcoz they'll bully u with the excuse they wanna train u. But here keje kau aku yg kena cover,, lebih baik kau jadi perempuan siak!
Honestly said, i was damn tired and thats why i dont have appetite to eat and my leg,, pergh bisa siak!!
Okey forgt all the stupid silly thing

Lately ni rapat ngan mirul, he funny and sarcastic sometime.
"Pah, nanti duduk bar tau" pagi pagi dlm kul 7 lebih dia dah suruh aku bertapa dalam bar tu. Bar tempat kerja aku tak ada arak or any alcohol, just normal beverage.
" okeyy"
Masa kat dalam bar tgh basuh gelas,, masa tu mirul letak gelas kat tingkap bar tu, aku saja je cuba nasib
" mirul, tak nak buatkan aku baju plastik ke?" Lepas aku cakap dia terus blah. Aku dh lma teringin pkai bju plastik tu, handmade macam comel je padahal plastik sampah tu xD
Tak sampai dua minit..
Nah. Dia hulur plastik. "Yeayy hahahahah"
Rasa seronok gila.
Masa nak lunch, aku dah penat gila,, masatu baru siap basuh gelas, siap angkat chaving dish yg berat nak mati tu susun untuk lunch. Aku dari kitchen masuk restoran aku lempar tray sbb penat and adalah sbb lain.. masa tu lalu sebelah dia n hayat. Lepastu gi singki nak basuh kain lap. Tiba2..
" tipah ohh tipah" dia keluar dari kitchen.. terus pndng cashier. Padahl masa tu aku kat belakang dia. Dia pandang je aku terus percik air "weiii"
Dia duduk dekat kerusi sebelah aku.
"Tipah boleh tolong tak?"
"Tolong apa?" Aku dah malas, penat, sungguh tak tipu..
"Cakap je boleh atau tak"
Akupun takdelah suka bohong.
"Tak" dengan takde perasaannya.
"Alaa tolng setting vip dua,, tolonglah"
"Haish ye la ye lahh" malas nak layan.
Lepastu masa nak isi sterno, nak buka tong sterno yg baru tuh bapak dia ketat sakit tangan aku. Hasil usaha aku dapat bukak 1/4 je.. dia macam tong cat. Malas nak buang masa. Panggil mirul, tak panggilpun. Datang dekat dia aku terus tunjuk stor sterno tu. 

"Apa?? Sterno?" Angguk. Dia nampak dah terbukak separuh, "tu siapa bukak, lagi sikit je ni." Dia duduk and bukak jadi 3/4.
" nah cuba bukak. Aku duduk kat kerusi, kaki aku selit dekat tempat yg dh terbukak sikit, pijak tong, tangan aku trik penutup
"bukan macamtulah!!" Papp penutup terbukak. Hehe 
 "dah lah dah lah" dia dah malas nak cakap apa xD. 

Lepas habis lunch, aku nak setting bufft line untuk breakfast, lepastu dia dalam bar, dia tak bagi aku buat. Dia keluar bar gi kitchen,

Telefon restoran bunyi. Aku dah agk mesti di call kat kitchen tu.
Aku angkat
"Jangan buat!! Biar hayat buat"
"Dengr tak??"
" tak" sengaja. Sbb klau tunggu hayat buat confirm lambat.
"Tak payah buat!!"
"Iyelah!!"
"Dah, gi makan"
"Tak nak"
"Gi makanlah!!"
"Tak nak"
"Ish ngengadalah dia ni!" Aku dgr dia gelak.
"Hahaahahah" aku gelaklah sekali sbb bukan sng nk dgr org ckp aku ngada2.
"Suka pulak dia"
"Biarlah"
Letak gagang.
At least i have something to cheer my life. Like a brother to me

No comments:

Post a Comment