Pages

snow purple

Followers

Thursday, 12 October 2017

Catalyst

ASSALAMMUALAIKUM...

okey, kalini aku nak cerita serba sedikit pasal hidup aku n palapes.

kenapa nak join palapes? kawan aku selalu tanya. 
bak sini tangan kau
tak sakit ke? 
memanglah, ada macam melecur sikit,kena push up. tapi kan nak jadi kuat, kenalah paksa diri. to be someone better, someone stronger, kau kena push yourself beyond your limit. kalau tidak, tak kemana lah jawabnya. 

aku kesianlah tengok kau ni, busy memanjang
memang busy wei, tidur tak cukup tu normal, dalam kelas mengantuk tu normal. dalam kelas kena belek phone reply whatsapp tu normal. lama2 akan jadi kebiasaan. bila dah terbiasa, tak rasapun penat tu. 


what I can say, aku consider palapes ni macam catalyst. i want to be stronger, brave, confident, tapi nak harapkan diri sendiri berubah secara semula jadi, SUSAH. jadi aku pilih untuk join palapes. takpelah waktu tidur kena kacau, waktu kelas kena kacau, cuti kena rembat, aku terima sebab aku yakin, in the end, aku dapat apa yang aku nak. sekarang masih dalam proses, memang susah lagi2 permulaan. memang penat, tak tipu tapi berbaloi. penat boleh hilang, ilmu yg kau dapat tu susah nak dapat dekat tempat lain. orang lain tak rasa apa yang kau rasa. Precious 

Friday, 29 September 2017

new life!!

Assalammualaikum ya sahabat,,

its been a long time since the last time i update this blog. and still the same feeling. i miss them. *nah im not.
okey, this  is about my new life as a student in uitm shah alam!!! i got act. sc which i also don't know how to describe it. first of all i have one roommate because 2 person per room. well selalu kena tinggal sorang since my rumet orang selangor, heheh. but its okey.

second, ive been busy with class, palapes and futsal for saf. sampaikan macam takde masa for my matric's friend. oh my god... what a busy life (tapi sempat pula update blog) sebab esok takde classs hahahah.

and i join palapes navy, hang pi lah google palapes tu apa. tough okey, tapi aku tanam dalam kepala otak, bukan senang nak jadi hebat. and yeah untuk permulaan, banyak pakai duit T T cryyyyy. tapitakpe,, aku cuba. tapi cuti midsem kena rembat like 6 days,, cry againnn. nak balik. nak balik esok boleh je, tapi standby rm90, nak blik,, takde duit. kalau balik tak dapat beli brg untuk palapes. org lain mohon ptptn while im not, so money is a problem. i rindu meow meow.

then, haritu penutupan sukan para i nak join with my matric's friend but the interview of palapes ended around 7, my friend dah sampai bukit jalil pun, so tinggallah aku kesorangan. bila fikir balik, banyak dah habis untuk palapes. untuk permulaan agak berat, tapi worth it. kau tak boleh expect benda berharga dapat percuma. even to change to someone better cost u a lot.